VIDEO: Iohannis, Patriarhul Daniel și Ponta la Templul Coral din București

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la un eveniment organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, că o Românie care încurajează diversitatea şi toleranţa e o ţară mai puternică şi că ţara noastră este recunoscătoare comunităţii evreieşti pentru ceea ce suntem ca naţiune.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit ultimul la acest eveniment deşi iniţial pe program figura ca al doilea vorbitor, după Patriarhul BOR, Preafericitul Daniel.


Deputatul Aurel Vainer a explicat, ulterior, că a fost ”o inadvertenţă” în program.

UPDATE:Președintele Klaus Iohannis a refuzat să își mai țină discursul în această seară la Templu Coral, unde fusese invitat împreună cu premierul și Patriarhul la o dezbatere despre Decalog și Justiție. Vizibil iritat, când a fost invitat să-ți țină discursul, după premier, Iohannis a dat din mână că nu mai vrea. A fost nevoie de insistențe pentru ca acesta să-și țină totuși discursul, scrie bn24.ro


Dacă președintele știa că vorbește primul și a văzut că nu vorbește primul, normal că s-a supărat. nu știu cine a schimbat programul. Se poate să  fi fost o eroare. Eu l-am rugat să țină seama de plecăciunile unui om bătrân, a declarat ulterior Aurel Vainer, deputatul evreilor, explicând că el l-a rugat pe Iohannis să își țină totuși discursul.

„Au fost nişte inadvertenţe în program. S-a convenit iniţial ca primul să fie vorbitor Preafericitul Patriarh, al doilea preşedintele României. Între timp a apărut o informaţie că s-a schimbat programul şi a fost un lucru total neplăcut mai cu seamă pentru mine care am girat acest eveniment”, a afirmat Vainer.

Preşedintele a fost prezent la Templul Coral din Bucureşti, la evenimentul-dezbatere ”Decalogul – fundament al justiţiei” organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. Şeful statului a purtat pe cap, la eveniment, kipa, scufia tradiţională evreiască.

Klaus Iohannis a precizat în discursul susţinut la eveniment că cea dintâi datorie a sa, pentru că este pentru prima oară în Templul Coral, este să ureze tuturor cetăţenilor români de credinţă iudaică, precum şi familiilor din Israel sau de pretutindeni, pace în suflete şi multă sănătate.

”În acest loc, care a însoţit vreme de trei secole bucuriile şi tristeţile comunităţii evreieşti, daţi-mi voie să aduc, totodată, un omagiu tuturor celor care au suferit pentru credinţa lor iudaică. Amintindu-le memoria, astăzi, aici, e o datorie de onoare. În viaţa românească, comunitatea evreiască a impulsionat dezvoltarea economică, a alimentat viaţa culturală, a îmbogăţit identitatea noastră. De aceea, generaţiile anterioare merită cuvântul meu bun şi mai ales convingerea adâncă a faptului că România vă este astăzi recunoscătoare pentru ceea ce suntem ca naţiune”, a spus şeful statului.Preşedintele a amintit că, aşa cum a anunţat la începutul mandatului, îşi respectă promisiunea de a lua parte la ceremonii religioase ale cultelor legal recunoscute în România.

Iohannis a menţionat că aceasta nu este însă o vizită de curtoazie, ci o prezenţă firească în sânul unor oameni pe care îi preţuieşte pentru încrederea cu care sprijină cel mai demn drum cu putinţă: o Românie democratică, ferm ataşată valorilor europene şi euroatlantice.

”Sunt convins că o Românie care încurajează diversitatea şi toleranţa este o ţară mai puternică şi mai prosperă”, a apreciat preşedintele.

Potrivit lui Klaus Iohannis, prezenţa sa în acest lăcaş de cult mozaic, loc de rugăciune, de adunare şi de învăţătură, este un semn al preţuirii şi al speranţei.

”Al preţuirii pentru ceea ce aţi clădit şi continuaţi să clădiţi pentru România. Şi al speranţei că întreaga comunitate evreiască va contribui şi mâine, alături de familiile voastre din Israel, prin fapte şi prin idei, la viitorul nostru comun”, a mai afirmat şeful statului, încheindu-şi discursul cu urarea: Chag Shavuot Sameach!”1

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Hrană Spirituală!

Conspiratii indeplinite – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in grupul Conspiratii indeplinite!

Conspiratii Indeplinite
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Hrană Spirituală

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

You may also like...